e-handel starta eget

Av | 2020-10-09

Vad ska man tänka på när man ska starta egen e-handel?

Nummer ett är förstås att komma på vad du ska sälja. Om/när du tror dig att du hittat din nisch och de produkter du vill sälja, börja med en enkel Googling, vad hittar du som redan finns. Vad kan du i så fall göra bättre och varför skulle kunderna handa hos dig? Att kunderna kommer till din webbutik och handlar är det som allt i slutändan handlar om.

E-handel är som vilken vanlig handel som helst.

Har du svaret på ovan frågeställning så kan det vara värt ett försök eller så letar du efter en ny nisch som du tror på och gör om samma procedur.

Regel nummer ett är Excel, räkna alltid på kostnader och utgifter redan från början och glöm inte bort momsen.

När du ska starta en webbutik finns det många valmöjligheter när det gäller den tekniska lösningen för e-handelssystemet. Jag ser många som reagerar på att det kostar att ha en e-handel vilket är förvånansvärt. Jag tycker man ska jämföra det med vad kostar det att ha en butik på stan. Allt kostar så klart på ett eller annat sätt. Har sett många exempel där kostnaden för att använda olika system aldrig får kosta men att sprätta iväg 1000-lappar per dag i en annons på Google är inga bekymmer. Med rätt systemlösningar spar du din tid och det är din egen tid som är grunden för att kunna lyckas inom e-handel. Din tid ska du lägga på att utveckla din e-handel eller rättare sagt utveckla handel och med rätt systemlösningar kommer du få mer tid för just detta.

Google, sociala medier och sökmotoroptimering är tre olika sätt för att få igång försäljningen i din e-handel. För att leverera köpta varor till dina köparna behöver du också någon form av distributionslösning. Logistik är bara det en halv vetenskap, läs vidare på logistikguide för e-handlare